Zomervakantie

De zomervakantie is voorbij, eindelijk kunnen we weer gewoon werken.

Dit was mijn eerste zomer als freelancer. Voorheen werkte ik vaste uren en had ik dus ook vaste uren kinderopvang. Die kinderopvang/bso liep in de zomervakantie natuurlijk gewoon door. Maar sinds ik voor mezelf ben begonnen heb ik geen kinderopvang meer. Normaal gesproken is dat geen probleem. Ik kan werken als de kinderen naar school zijn en verder ’s avonds. Korte vakanties waren tot nu toe ook op te vangen door wat meer ’s avonds en in het weekend te werken. Maar dat wordt toch moeilijker als de vakantie 6 weken duurt. En laat het nu net zo zijn dat precies toen de kinderen vakantie kregen, een paar leuke opdrachten binnen kwamen.

Dat vereiste flink wat kunst- en vliegwerk. Uiteindelijk is het wel allemaal gelukt en zijn alle deadlines keurig gehaald, maar tjonge, wat ben ik blij dat de vakantie weer voorbij is.

Het Spant op zomervakantie

Hoe doen andere freelancende moeders dat? Wij hebben het weten te redden met een scoutingkamp, logeren bij opa en oma, papa die af en toe een dag thuis kon blijven en dus heel veel ’s avonds en in het weekend werken. Hoe lossen jullie dat op?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *